Geertien Muggenbeet - < 15.0km

Geertien Muggenbeet is ook wel een favoriet van ons om eerlijk te zijn.. even weg uit de drukte van Giethoorn maar toch midden in de prachtige natuur. Geertien in Muggenbeet is een restaurant, hotel en café wat van oudsher een ontmoetingsplek was voor de lokale arbeiders. Denk aan; rietsnijders, turfstekers, vissers, schippers en de lokale bevolking. Mensen kwamen hier samen om op te laden en te genieten van de prachtige natuur.

Geertien ligt in Muggenbeet, een klein dorpje welke stamt uit het jaar 1313. Muggenbeet ligt tussen Giethoorn en Blokzijl in en erg goed bereikbaar met de auto, fiets of boot. Mocht u een lekker fietsdagje op de planning hebben, dan is Geertien een mooie locatie om even te stoppen voor een bakje koffie en een appeltaart. Het terras ligt direct aan het water, er hangt een fantastische sfeer en gastvrijheid staat voorop. Wat ik voornamelijk waardeer, is de hoeveelheid verse producten waarmee ze werken. Hier krijgt u nog verse groente- & aardappelgarnituren geserveerd, welke allemaal uit de regio komen. 

Geertien is dus ook met de boot vanaf de Sloothaak goed te bereiken, maar maak er dan maar een dag tour van. Combineer Giethoorn, Dwarsgracht, Muggenbeet en Blokzijl en u bent zo een lekker dagje onderweg met de boot.