3 tips voor een boot tour in Giethoorn

3 tips om met de boot door Giethoorn te varen


Bent u op zoek naar een boot tocht in Giethoorn? 

Leest u dan gauw verder! In dit artikel bespreken wij 3 verschillende boot tochten in Giethoorn, waarmee u (letterlijk) alle kanten mee op kan. Giethoorn is een bijzonder dorp. Door turfwinning en het uitgraven daarvan is het unieke centrum ontstaan. Vroeger staken ze het turf af, zo is het meer het Bovenwijde in Giethoorn begonnen. Het turf moest vervoerd worden, daarvoor werden er honderden slootjes en grachten afgegraven om het turf te vervoeren. Door deze turfwinning is een heel bijzonder, bijna sprookjesachtig, dorp ontstaan. Wellicht heeft u een beeld bij Giethoorn dat het ontzettend druk is? Dat valt wel mee, u moet net even weten waar u moet zijn op welke momenten en daar zijn wij voor. Wist u dat Giethoorn meer dan 100 kilometer aan sloten en grachten heeft? Meer dan genoeg dus om te ontdekken. 

Zelf varen met een elektrische boot

In Giethoorn zijn meer dan 100 verhuurbedrijven gevestigd die allerlei soorten elektrische verhuurboten aanbieden. De meest voorkomende boot is nog steeds de elektrische fluisterboot. Dit is tevens de goedkoopste oplossing en u kunt hier vaak met maximaal 6 personen in vertoeven. De fluisterboten kosten vaak tussen de 75 en 125 euro per dag. Wilt u graag met meer dan 6 personen in een boot rondvaren? Of zit u gewoon wat comfortabeler? Wellicht is dan een elektrische sloep iets voor u. Deze sloepen zijn ruimer opgezet dan fluisterboten en bieden vaak meer comfort met kussens onder de kont en in de rug. Ook voor de wat ouderen onder ons, is dat natuurlijk wel zo fijn. Prijzen beginnen vaak bij 125 euro voor een dag voor een kleine sloep en lopen op tot over de 200 euro. Zowel de fluisterboot als de sloep hebben een diepgang van maar 10 centimeter, hierdoor kunt u overal naar toe varen in Giethoorn, zelfs de stille natuurgebieden! O en nog een leuke tip; neem de hond gerust mee, honden zijn bij (bijna) alle bedrijven toegestaan in de boot. Wist u dat wij zelf fluisterboten en sloepen verhuren? Wanneer u bij ons op Vakantiepark de Sloothaak verblijft, geniet u van leuke kortingen. Voor meer informatie over onze vakantiehuisjes met boten, klik hier.

Wilt u direct een boot reserveren of huren? Klik dan hier

Bent u op zoek naar leuke activiteiten voor u en uw hond in Giethoorn & omgeving? Wellicht is dan dit artikel interessant voor u

Rondvaart door Giethoorn inclusief informatie & schipper

Wilt u liever zelf niets doen? Of wilt u liever overdekt zitten met slecht weer? Of wilt u gewoon meer weten over de geschiedenis van dit bijzondere dorp? Dan is een tour met een rondvaartboot ideaal voor u! Er zijn meer dan 20 bedrijven in Giethoorn die rondvaarten aanbieden, vaak mogen kinderen tot 12 jaar voor een paar euro mee en volwassenen betalen vaak nog geen tientje voor een tocht. Tijdens deze rondvaarten wordt de geschiedenis van Giethoorn vertelt, maar ook leuke weetjes en feiten over het dorp. Op deze manier leert u Giethoorn écht kennen. Er zijn verschillende rondvaarten beschikbaar, minimaal is het een uur en dan vaart u door het oude centrum. Wilt u liever wat langer mee varen? Dan zijn er ook boottochten van 2 tot 4 uur beschikbaar. Tijdens deze tochten vaart u ook door het natuurgebied en leert u van alles over de prachtige natuur van Giethoorn en haar omgeving. Een leuk weetje; als u bij ons verblijft op Vakantiepark de Sloothaak, krijgt u korting op rondvaarten bij rondvaartbedrijven in Giethoorn!

Bent u een echte natuurliefhebber? Dan mag u dit artikel over natuur in Giethoorn absoluut niet missen!

Privé rondvaart door Giethoorn

Bent u echt een luxepoes? Houdt u van interactie en veel informatie? Of wilt u speciale plekken bezoeken die de gemiddelde toerist niet ziet in Giethoorn? Dan is wellicht een privé rondvaart wat voor u. Bij meerdere bedrijven in Giethoorn kunt u privé rondvaarten aanvragen, u krijgt dan vaak een schipper mee die u rondvaart door de grachten en de natuurgebieden. Wilt u graag speciale plekken zien? Zoals bijvoorbeeld de eendenkooi (normaal niet toegankelijk voor bezoekers)? Of heeft u een speciaal verzoek om rondgevaren te worden in de avond uren? Neem dan contact met ons op en wij zullen u proberen zo goed mogelijk te helpen en een privé rondvaart op maat te maken. Want zeg nou eerlijk.. wie wilt er nou niet in een prachtige originele Gieterse punter het dorp ontdekken met de locals? Onderstaande foto is in het hoogseizoen genomen om 09:00 uur in de ochtend, op het meest centrale punt van Giethoorn. Zo druk was het niet ;)

prive rondvaart giethoorn natuur